Shoda titulků mého blogu o posledních událostech na Slovensku se jménem slovenského policejního prezidenta Jána Packa je čistě náhodná. To je prohlášení důvěryhodné zhruba stejně jako fakt, o kterém se nás dva týdny po blamáži s batohem a třaskavinou na lince Poprad - Dublin snaží přesvědčit vedení slovenské policie: že muž s vysokoškolským vzděláním, stíhaný za majetkovou a drogovou trestnou činnost, chystal teroristický útok na kostel s tím, že chce zastrašit lidi, aby se nenechali manipulovat církví.

Slovenským "expertům" během tiskové konference uklouzlo, že muž už několik měsíců sedí ve vazbě a že fakt, že je podezřelý z terorismu, objevili až před třemi dny. Potom novinářům posměšně řekli, aby se toho muže na jeho motivaci vyhodit do vzduchu kostel zeptali sami.

Možná je ten člověk opravdu nebezpečný, možná se opravdu chystal vyhodit do vzduchu kostel, i když by se mu to s náloží, která měla být ekvivalentem jednoho ručního granátu (který klidně pořídíte na bleším trhu v pražské Kolbence) podařilo. Hrozby bezpečnosti obyvatelům, kdy je v sázce lidský život, nelze podceňovat.

Ale způsob, jakým vedení slovenské policie případ feťáka - teroristy prezentovalo, spíš svědčí o tom, že se slovenská bezpečnost snaží smazat špatný dojem z popradské blamáže. Ale udělala to tak nějak po svém. Bombovo!