Maďarští konzevativci si stěžují, že je Evropa nechápe. Že jsou ostrakizovaní, že chtějí jen dobro své země a že Evropské unii vládnou socialisté a že zahraniční média jsou naváděna socialisty a liberály z bývalé vlády, aby pomlouvala Maďarsko a Maďary.

Že vládnoucí maďarští konzervativci jsou ale i lidé z masa a kostí, kterým není nic lidského cizí, dokazuje odhalení maďarského Blesku (Blikk), že pravá ruka a dlouholetý, veřejnosti nepříliš známý poradce premiéra Viktora Orbána Árpád Habony (42) opustil ženu a dítě (sic!) a začal chodit se známou maďarskou herečkou a sexbombou Zsókou Kapócsovou (32) (oba viz foto)

Pár se podle důvěrných informací Blikku potkal na oslavě narozenin starosty pátého budapešťského obvodu a prý to byla láska na první pohled jako řemen.

Po zprávách o tvrdém mediálním zákonu, o balíčku ekonomických reforem, kterým se zahraniční experti teprve snaží porozumět, je tato zpráva doklad, že v hluboce politicky rozděleném Maďarsku se nevedou jen tvrdé a nesmlouvavé politické bitvy. Hluboce zakořeněné konzervativní hodnoty, tak propagované Viktorem Orbánem a jím tvrdě vedenou stranou Fidesz, tak procházejí zkouškou nejen politických debat, ale i skutečného života.

Pokud by snad čtenář nabyl dojmu, že se snažím si dělat z konzervativců legraci prostřednictvím jejich soukromého života, nechť laskavě vzpomene jiných konzervativních evropských politiků a jejich slabosti pro nemanželské styky, děti a vnadné krásky. Namátkou: Mirek Topolánek nebo Silvio Berlusconi.